torsdag 9 april 2015

IDrott självkänsla

1. Jag påstår att alla kan träna upp sin självkänsla. Vad anser du om det?
Svar: Ja klart alla kan träna upp sin självkänsla, det är som att träna konditionen. Ju mer du springer desto bättre blir din kondition, men om du slutar springa och bara sitter hemma så blir konditionen sämre. Samma med självkänslan, tränar du självkänslan så blir den bättre, genom att testa skriva en bok om vad du är bra på, då kan man alltid läsa den varje gång man känner sig dåligt, eller gå ut och spela fotboll och tro på dig själv, våga göra dom sakerna du inte brukar göra, och då blir du automatiskt bättre. Men om du nu sitter hemma och inte vågar göra något så blir din självkänsla sämre och du mår också sämre.

2. Hur skulle du vilja att skönhetsidealen såg ut?
Svar: Helt ärligt så gör det inget att det finns något skönhetsideal, men tycker att vissa överdriver när dom säger såhär är man perfekt, ingen är perfekt, alla är olika och i mina ögon kan Shrek se bra ut för mig medan Megan Fox ser ful ut. Alla är inte lika och därför finns det inte någon som är perfekt för alla, för man tycker olika. 

Sen så gör det inte när vissa företag försöker sälja massa proteinbarer och sådant, dom vill bara tjäna pengar på ett smart sätt som alla andra vill, deras sätt och om det inte fungerar så är det ens eget fel att köpa de och tro att det ska fungera, man kan inte tro på allt som finns på internet. 

Och för mig är det inte så att alla tjejer ska ha smalaste kropparna och ha 2meter långa ben som dom visar på nätet, utan det ska vara tjejer med kurvor, större eller en medium röv och kanske större och medium bröst, man ska vara naturlig, inte svälta för att få den såkallade ''perfekta'' kroppen som vissa tycker.

Just nu så börjar de bli bättre med skönhetsidealen eftersom mer företag börjar vissa tjocka människor, olika hudfärger, helt enkelt olika personer och till och med handikappade har dom börjat med. Och då tror jag att man får bättre självkänsla och självförtroende om man just nu är en av dom andra och ser någon som sig där på reklam och nätet, då tänker man '' han är ju som mig'' och då mår man bättre och är lite stolt att man har samma kropp som en kändis.


3. Vad har du för ansvar gentemot andras självkänsla?
Svar: Jag och alla andra människor har ett ansvar för andras självkänsla, om man ser någon som har huvudet nere hela tiden och mår dåligt ska man klart hjälpa den, och vara med den. Man ska lyssna på vad personen tycker och vill och om man nu har en nära vän som är kanske överviktig och man har den sexigaste kroppen så ska man inte gå runt och säga kolla mina sixpack osv.. eftersom den andra inte har de och då blir den kanske ledsen.

Men om jag istället säger något snällt så blir den andra klart gladare och ökar sin självkänsla. 

4. Vad har du för ansvar gentemot din egen självkänsla?
Svar: Min självkänsla är så som jag vill att den ska va och därför har jag ett rätt så stort ansvar om min egna självkänsla eftersom jag bestämmer ju hur jag ska va.

En sak som jag gör är att inte ta åt sig, säger någon något till mig så säger jag tillbaks eller så skrattar jag. Men om jag nu skulle ta åt mig och någon säger å va tjock du är så skulle jag se mig själv varje dag i spegeln och kolla i flera timmar och säga vad är felet och till och med kanske börja banta eller skada sig själv.

Om jag nu får ett E i ett prov och min kompis får ett A, så bryr jag mig inte, jag är jätte glad för honom och undrar vad han skrev och sånt så man sen lär sig till nästa gång. Det är många som blir ledsna och avundsjuka men man lär sig utav sina misstag och va glad istället för arg på din kompis.



5. Skriv fem bra saker med dig själv.

Jag är bra på fotboll, lyssna, omtänksam, vara en bra kompis och finnas där om någon behöver en.