onsdag 17 september 2014

Vill du verkligen ha vindkraftverk?

Vindkraftverken

Ett problem i Sverige är att vi slösar för mycket pengar på vindkraftverk, som producerar för lite el. Vi har cirka 2500 vindkraftverk och ett vindkraftverk kostar 24 miljoner, tänk hur mycket det är, och hur lite el det producerar, bara 4%. Jag tycker att vi ska sluta slösa onödiga pengar på vindkraftverk.

Ett 3 MW vindkraftverk är det största vindkraftverket vi har, och det har vi många utav. Priset på ett 3 MW kostar 32 miljoner och det tar 12 år innan den börjar löna sig, därför borde vi istället för att slösa all den summan kan vi istället satsa det på andra saker, säkerheten i kärnkraftverken och till att bygga mer kärnkraftverk. 

Vindkraftverken täcker också mycket landskap som man skulle kunna bygga hus på, och det är fult också, om man nu skulle ha ett kärnkraftverk så tar det inte så mycket plats och det ger mer energi.

Ibland blåser det inte, och då blir det få energitimmar, därför borde man inte ha detta eftersom det inte är säkert, tänk om vi tar väck alla kärnkraftverk och satsar på vindkraftverk, och så blåser det inte? då är vi körda. 

För att Sverige ska kunna drivas på vindkraft kommer det vara dyrt, man behöver 70.000 vindkraftverk, och vet du hur mycket ett kostar? 30 miljoner! Räkna det nu, 70 tusen gånger 30 miljoner, vad blir det? 2100 000 000 000 kronor! Så mycket skulle det kosta för att vi ska ersätta allt annat med vindkraftverk.

Det finns också bra saker med vindkraftverk, allt är inte dåligt, t.ex att det är miljövänligt och det är förnybart, för det använder inte fossiltbränsle men jag tycker ändå att det är dåligt att ha vindkraftverk istället för kärnkraftverk.


1 kommentar:

  1. Jag tycker att du har valt en bra rubrik men du kanske ska bli lite mer tydlig med din åsikt så man vet vad du är för och så man vill läsa vidare men annars så har du skrivit bra och man förstår vad du står för. Du har fått fram en del bra argument och du skriver din text på ett enkelt sätt så alla kan förstår vad du menar. Strukturen på din text är bra och du har även inte gjort några felstavningar, dock tycker jag du använder väldigt mycket kommatecken. Även bra att du har tagit med en källa, bra skrivit Besmir.

    SvaraRadera