onsdag 27 november 2013

Bokuppgift v48

Idag ska vi uppmärksamma hur beskrivningar kan se ut i litteraturen. Leta först upp några person- och miljöbeskrivningar i boken och skriv av dem. Skriv sedan egna!


Personbeskrivning Sida 55

Hon har lockat håret och sminkat sig ganska mycket. Lite för mycket, tycker Tommy. Eller ganska för mycket. Hennes kinder är alldeles röda av rouge, hennes läppar är alldeles lila av läppstiftet och hennes ögon är knallblåa. Hennes ögonbryn, som är vanligtvis är ljusa, är nu kolsvarta, och det gör att hon ser arg ut.

--------------------------------
Egen personbeskrivning

Hon har färgat och plattat hår, det är brunt. Hon har sminkat sig för mycket, ser ganska läskigt ut. Hennes kinder är knallröda av rouge, hennes läppar är alldeles svarta, och hennes ögon är knallgröna. Hennes ögonbryn, som brukar vara ljusa, är nu borta. Och det gör så att hon ser ut som en clown.


-------------------------------------------------------

Miljöbeskrivning Sida 16

Lägenheten består bara av ett enda rum, men det är nästan det största rum som Tommy har sett. I ena hörnet står en skinngrupp som består av en soffa och två vackra fåtöljer. Framför soffan står ett brunt glasbord, med en virkad duk. På bordet ligger en hög med tidningar och ett par glasögon. I andra änden av rummet står en bokhylla och bredvid den en fåtölj och en stor golvlampa. På väggen hänger en plasmateve som är så stor att Tommy blir helt grön av avund, och under teven finns en hylla full av dvdfilmer. PÅ den tredje väggen i rummet finns ett modernt barkök, där all utrustning verkar superny. I en sovalkov står en stor dubbelsäng och på sängborden ligger flera böcker.

--------------------------------

Egen miljöbeskrivning

Jag öppnar den stora dörren, går in i korridoren, kollar runt och ser folk springa runt och jaga varandra. Vissa sitter vid datorn, andra berättar hemligheter. Det luktar gamla böcker, matteböcker, fysikböcker och en gammal engelsk Wings bok! Jag går sakta framåt, kollar åt sidan och ser kladd på den gröna väggen. Jag vänder mig och fortsätter mot NO salen, tar upp min bok och jobbar dom sista 10 minuterna, lektionen är slut. Det är lunch nu. Vi går till matsalen och hugger in på maten, det är taco.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar