måndag 24 november 2014

T-FORD

T FORD

1908 kom den första bilen som sedan skulle bli en del av det löpande bandets historia. Bilen heter T-Ford och det var Henry Ford som konstruerade den, men fick hjälp av Childe Harold Wills, Joseph A. Galamb och Eugene Farkas. Under de 19 år efter man började masstillverka så utgjorde T-forden omkring hälften av jordens bilproduktion. Varför det blev så stort var att Henry Ford ville att alla skulle ha bilar, sin bil, därför sålde han den så billig så alla kunde ha råd och ju mer som har den desto populärare blir den. Man behövde ju också bil för att kunna transportera sig om det är en lång sträcka. Sen var det att med löpande bandet behövde man bara jobba i 8 timmar, för då orkade man jobba nästa dag och var taggad till att jobba, om man jobbar i 15 timmar så orkar man inte jobba nästa dag. Sen kunde man också specialisera sig på just den saken man gör.

Hur det gick till var med hjälp av C.E Johansson, eftersom man behövde vara noggrann om man skulle fortsätta med det löpande bandet, för där köpte man in olika saker, spikar och massa andra saker, och då behövde det vara det exakta måttet som man köper det. T.ex om jag vill ha en 5cm spik så kanske jag fick 7cm och då går det ju inte.

Sen kom det följder, städerna växte eftersom alla hade bilar och man kunde köra utåt och bygga hus där, och desto mer som flyttar ut desto större blir staden, förut kunde man ju inte köra ut och då var det en liten trång stad, det var ju en fördel att städerna blev större, men nackdelen var att det inte var miljövänligt, man visste ju inte det då, men till sist fick man reda på det.

--------------------------------------------------------------------

Radio

Radio är en trådlös överföring av signaler

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar